Wij zijn een kroostrijk gezin! 6 honden hebben wij. Een groot gezin.

Ze leven alle 6 harmonieus samen, ze spelen samen, vechten niet. Elk heeft zijn plaatsje in huis en dat wordt gerespecteerd.

We hebben 4 chocolade Labradors,  een Amerikaanse Cocker en een Maltezer.

Jullie willen natuurlijk graag kennismaken met deze superhonden. Hier gaan we!

Fenji, mijn allereerste chocolade Labrador.

Een ongelooflijk brave hond, heel sociaal, is graag bij mensen. Voelt perfect aan als iemand een mindagje heeft en dan gaat Fenji troosten. Het is een heel lieve hond die houdt van knuffelen en graag in de zetel ligt met een kussen onder haar hoofd.  Fenji is een échte Labrador. Als ze een papiertje hoort of ze hoort de deur van de koelkast openen, dan staat ze direct in de keuken. Fenji heeft 1 lijfzin : Fenji doesn’t share food!

fenji2_edit

Boomer, Amerikaanse Cocker, asielhond

Ik volgde de cursus Hondentrimmer en we moesten veel oefenen op een cocker. Per toeval zat er juist een Amerikaanse cocker in het asiel….

Boomer heeft het eerste jaar van zijn leven opgesloten gezeten in een berging. Ondertussen heeft hij die schade al ingehaald. Hij ligt altijd dicht in mijn buurt. Als het koud is of regent, dan gaat hij niet graag naar buiten. Boomer is ook braaf maar zoals het een cocker betaamt een beetje eigenzinnig.

img_20161228_175720

 

Bailey, Maltezer

Ik kocht een Shih Tsu, Muffin, die nu bij mijn ouders woont. Toen ik Muffin ging halen, zat Bailey daar ook. Hij was echt het dutske van het nest.

Na een week vond ik het heel zielig voor Muffin dat ze als enige kleine hondje bij al die grote honden zat. Dus ben ik ook Bailey gaan halen.

Hij had al snel begrepen dat de veiligste plaats kort bij de chef is. En de leider van de bende is Fenji.

Fenji en Bailey zijn onafscheidelijk. Overal waar Fenji is, is Bailey.

Hij is ondertussen al lang niet meer het dutske van het nest. Hij is de stoere bink die zijn teef beschermt, Fenji de Labrador.

img_20161228_174456

Kwatta, chocolade Labrador

Ik wou toch graag een tweede Labrador. Door een andere student ben ik terecht gekomen bij Marleen Vanbilzen. Zij had per toeval een nestje.

Kwatta is in 2011 bij ons gekomen. Kwatta is heel kieskeurig. Ze vindt niet iedereen leuk. Maar voor mij is het een superlieve hond. Zij is al 3x mama geworden. Maar Kwatta vindt die pups maar niks. Ze vertrouwt op mij om die kleine monstertjes te verzorgen, zij gaat liever in de weide spelen.

img_20161228_175839

Larka, chocolade Labrador

Larka was de eerste hond van een vzw die assistentiehonden opleidt. Ik mocht haar trainen. 15 maanden was ze constant bij mij. Ze ging mee naar de winkel, naar school, wandelen,… Als Larka merkte dat ik mijn autosleutels nam, dan ging ze al spontaan in de auto zitten.

Na 15 maanden viel het keiharde verdict : heupdysplasie E en elleboogdysplasie. Ze heeft ondertussen ook al een operatie achter de rug.

Door dit verdict mocht ze niet werken als assistentiehond. Ik vind het heel erg dat Larka dit heeft maar anderzijds was het een opluchting want nu moest ik haar niet afstaan en mocht ze bij mij blijven.

img_20161228_175350

Pepsi, chocolade Labrador

Pepsi is een dochter van Kwatta haar nest van 2016. Pepsi was het dutske van het nest. Ze was de kleinste, kwam altijd als laatste om te drinken.Ze is als eerste uit het nest gekropen en ze vond haar weg niet meer terug. Om het even waar ze stond, ze viel altijd wel ergens in een plas water. Ik besloot haar te houden omdat ze toch wel extra aandacht nodig had.

En ja ze heeft extra aandacht nodig. Want ondertussen is ze uitgegroeid tot monster van haar nest. Als er iets gebeurt, is er 99% kans dat Pepsi het gedaan heeft. Je kan haar geen 5 minuten alleen laten.

Pepsi3