5 manieren waarop je je hond zijn gevoelens kwetst

Je bent er je soms niet bewust van maar je kan wel degelijk je hond zijn gevoelens kwetsen. Deze dingen begrijpt je hond niet en hiermee kwets je hem.

Zijn neus in zijn uitwerpselen/urine duwen

Als je thuis komt van je werk, merk je dat je hond een “ongelukje” gehad heeft. Je bent boos en je duwt er hem met zijn neus in. Ben jij de ganse dag niet naar de WC geweest?? Soms moet een hond zijn behoefte doen en kan hij het echt niet langer ophouden. Door er hem met zijn neus in te duwen, leer je hem echt niet van zindelijk te zijn. Je leert hem dat hij bang moet zijn voor jou want dat je soms “zo maar” boos wordt.

Onvoldoende aandacht geven

Als je thuis komt van je werk, geef je je hond even een aai op zijn hoofd. Maar dat is heus niet genoeg. Jij hebt je werk, je vrienden, familie, hobby’s. Jouw hond heeft enkel aan jou. Hij krijgt graag aandacht van jou. Elke dag een kwartiertje spelen en dan knuffelen is echt het minste dat je kan doen voor je hond. Speel de spelletjes die hij leuk vindt. Als hij liever gaat wandelen, ga dan wandelen.

Angst bestraffen

Oren achteruit, zich klein maken, tongelen, bibberen, zich verstoppen,… zijn allemaal signalen dat je hond stress heeft en bang is. Op dat moment mag je hem echt niet straffen voor zijn gedrag. Haal hem weg uit deze situatie. Hij zoekt veiligheid. Je geeft hem die veiligheid door hem dicht bij jou te houden, weg te wandelen en te tonen dat er niets is om bang voor te zijn.

Niet consequent zijn

Vandaag mag hij wel in de zetel en morgen niet. Vandaag lach je met zijn bedelgedrag aan tafel en morgen wordt hij ervoor gestraft. Vandaag mag hij trekken aan de leiband en morgen ben je hiervoor boos. Op deze manier weet een hond niet wat hij wel en niet mag doen en geraakt hij helemaal in de war. Hij zal niets van de mensenwereld begrijpen en bang worden.

Verwijderd worden uit de roedel

Een hond wil bij zijn baasje zijn, hij wil ons gelukkig maken. Hij wil altijd bij zijn gezin zijn. Jij bent zijn hele wereld. Hem afzonderen in een kennel in de tuin is de ergste straf voor je hond. Hij begrijpt niet waarom want hij wil zo graag bij jou zijn.

Honden hebben gevoelens en ze willen ons gelukkig maken. Maar soms verloopt de communicatie ietwat moeilijk omdat we een andere taal spreken.

Leer de taal van je hond te spreken. Je kan de basis al leren door een e-boek te kopen https://fenji.be/wat-vertelt-mijn-hond-mij/

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *