10 Rassen als bodyguard

Honden verdedigen je huis en jou op verschillende manieren. Je hebt de blaffers zoals de Sheltie. Als ze ook maar iets horen buiten, gebruiken ze hun geheim wapen: het harde blaffen.

Dan heb je de couch potatoe. Als deze hond iets hoort, kruipt hij al bibberend in de zetel. Een Whippet is hier een voorbeeld van.

En dan.. dan heb je de echte bodyguards! Ze waken over je huis en ze beschermen je. In het beste geval verwittigen ze je dat er iets niet normaal is, maar meestal zullen ze zelf wel het initiatief nemen. Owee de arme indringer.

Chow Chow

De Chow Chow werd vroeger gebruikt om paleizen in Azië te bewaken. Hij kan agressief worden als zijn baas bedreigd wordt. Je benadert hem best rustig.

Kuvasz

De Kuvasz is een lieve hond die een consequente opvoeding nodig heeft. Hij werd gefokt om zelfstandig de kuddes in de bergweides te verdedigen tegen indringers. Je komt er niet zo maar in.

Riesenschnauzer

De Riesenschnauzer behoort tot de waakhonden. Hij heeft maar 1 baas die hij zelf kiest. Hij heeft het niet erg voor vreemden. Een goede socialisatie is een must.

Akita

De Akita is erg gehecht aan zijn baas maar erg afstandelijk naar vreemden. Hij was vroeger de trouwe metgezel van Samourai. Hij is vrij dominant en gaat een gevecht niet uit de weg. Vooral de Amerikaanse Akita kan agressief uit de hoek komen naar indringers.

Duitse Herder

Duitse Herders waken over hun territorium.  Ze kunnen uren heen en weer lopen langs de grens van hun territorium. Als ze indringers opmerken zullen ze eerst blaffen en dan aanvallen.

Shar Pei

De Shar Pei ook wel Chinese vechthond genoemd is altijd al een waker geweest. Hij werd o.a. gefokt om te vechten met andere honden. Hij is heel aanhankelijk aan zijn baasje maar zeer terughoudend naar vreemden.

Doberman

De Doberman werd door een Duitse deurwaarder gefokt om hem te beschermen tegen nalatige belastingbetalers en hun agressieve honden. De Doberman is een lieve gezinshond. Naar vreemden is hij terughoudend. Omdat hij zoveel van zijn gezin houdt, zal hij niet nalaten van aan te vallen als ze bedreigd worden.

Komondor

De Komondor komt uit Hongarije waar hij kuddes moest beschermen tegen wolven. Hij werkt graag maar zal enkel bevelen uitvoeren als hij het nut ervan inziet. Hij houdt onvoorwaardelijk van zijn baasjes. Hij zal hen met hand en tand verdedigen.

Mechelse Herder

De Mechelse Herder wordt wereldwijd gebruikt door politie en leger. Hij is hondstrouw aan zijn baasje. Zijn baas is zijn afgod. Naar vreemden is hij wantrouwig en agressief. Als hij iets hoort, zal hij eerst blaffen en dan aanvallen.

Bullmastiff

De Bullmastiff wordt ook de “Nachtwaker van de Boswachter genoemd”.  Hij werd gefokt om samen met de boswachter het wild tegen stropers te beschermen. Hij heeft een fijne neus, is snel en kan zijn prooi ongezien besluipen.

Naar zijn baasje toe is hij een heel lieve en aanhankelijke hond maar hij heeft het niet zo op vreemden die zijn territorium betreden.

En jouw hond? Welk soort waker is hij?

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *